Търговските действия на Биткойн напоследък са странни дори по крипто стандартите и драмата още не е приключила

Търговските действия на Биткойн напоследък са странни дори по крипто стандартите и драмата още не е приключила. Биткойнът все още се движи от двуцифрени ходове в рамките на деня, след като за кратко намали наполовина стойността си миналата седмица, а стратезите на Уолстрийт казват, че този луд пробег няма да приключи скоро. Това беше грубо събуждане за биткойн инвеститорите, които смятаха, че могат да се справят с крипто волатилността. Най-голямата дигитална валута в света претърпя 30% еднодневен спад миналата сряда, като падна до около 30 000 долара за брой. Точно в средата на април биткойнът достигна рекордното ниво от 64 829 долара. Турбуленцията беше драматична дори по стандартите на крипто. За последен път биткойнът отбеляза спад от този мащаб през март 2020 г. в разгара на пандемията Covid. И дори тогава търговията не беше толкова дразнеща. Биткойнът е преживял само 14 дни през май, според Coin Metrics. Досега тази година има 39 дни с дневни колебания от 5% или повече в двете посоки, въз основа на цените на затваряне на биткойн. През цялата 2020 г. имаше 42 такива дни.

Търговските действия на Биткойн напоследък са странни дори по крипто стандартите и драмата още не е приключила. Докато дигиталният токен се върна бързо с цената, която се повиши с повече от 10% над 38 000 долара в понеделник, засиления регулаторен натиск, както и техническата му картина сочат към по-дива търговия напред, казаха стратеги. „Удрянето, което крипто валутите са получили през последните две седмици, е просто вкус на предстоящите неща“, каза в бележка Питър Березин, главен световен стратег на BCA Research. „Крипто пазарите ще продължат да се сблъскват с по-строга регулация. … В близко бъдеще болката на крипто пазарите може да повлече надолу други спекулативни активи като технологичните акции. “ Последните колебания дойдоха на фона на засилен регулаторен контрол в САЩ и в чужбина. Американският Федерален резерв скоро ще публикува статия, в която се очертават собствени изследвания в областта на цифровите валути на централната банка. Междувременно китайските власти обещаха да предприемат мерки срещу добива и търговията с крипто валута.

Разглеждайки позиционирането на биткойн фючърсите, анализатори от JP Morgan вярват, че най-лошото от корекцията все още не е в огледалото за обратно виждане. Импулсните търговци съкратиха своите биткойн фючърсни залози, след като провалът му да се пробие над $ 60 000 се превърна в мечешки настроение и предизвика по-нататъшни позиции, според компанията от Wall Street. „Въпреки възстановяването на цените до около 40 хил. Долара, сигналите за импулса, и по-специално този за по-дългия период на ретроспекция, остават проблематични като сигнал“, заяви Николаос Панигиртцоглу, управляващ директор в JPMorgan, в бележка. „Рано е да се нарича краят на скорошния низходящ тренд на биткойните.“ Картър Уърт, главен пазарен техник в Cornerstone Macro, заяви, че има заинтересовани продавачи, които чакат на нивото от 42 000 долара и това голямо натоварване ще затрудни биткойните да се покачат и да пробият това ниво. Междувременно купувачите, които се качиха на последните си минимуми, ще продадат, ако цената се покачи твърде много, каза той. „Той се продаде по линията си на тенденция“, каза Уърт. „Всеки ход, който направи, е от технически характер.“

Възможно е повторно тестване на минимумите от миналата седмица Мнозина смятат, че инвеститорите не бива да се изненадват, ако биткойн скоро се продаде отново, за да тества нивото от миналата седмица. „Потенциално повторно тестване или дори умерено подбиване на минимумите от миналата седмица в близко бъдеще е напълно възможно при репресиите на китайските цифрови активи и регулаторния надзор на САЩ“, каза Джулиан Емануел, главен стратег за акции и деривати в BTIG. И все пак Емануел вярва, че всяка по-нататъшна нестабилност ще даде възможност за покупка. Той определи целта си за биткойн в края на годината на 50 000 долара. Следете и вие с новини 24 часа всички новини с нас.

Още новини