Треньорите на Уганда са положителни в Япония преди олимпийските игри

Треньорите на Уганда са положителни в Япония

Треньорите на Уганда са положителни в Япония преди олимпийските игри. Член на олимпийския отбор на Уганда е получил положителен тест за COVID-19 при пристигането си в Япония, съобщава BBC. Отборът на Уганда е едва вторият чуждестранен олимпийски отбор, пристигнал в Япония преди Олимпийските игри, които трябва да се проведат следващия месец. През последните месеци в Япония се наблюдава нарастване на случаите на COVID-19, което доведе до критики, че Олимпийските игри трябва да бъдат отменени. Длъжностните лица отхвърлиха тези критики. Тази седмица Япония обяви, че до 10 000 зрители ще могат да гледат игрите. Освен това случаите на COVID-19 сега намаляват. Държавите, изоставащи във ваксинациите Докато много държави правят големи крачки във ваксинирането на жителите срещу COVID-19, тези, които не са в състояние скоро да се наложи да се справят с по-трансмисивен вариант, казват експерти, съобщи CNN. Данните от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) показват, че около 45% от населението на САЩ е напълно ваксинирано срещу COVID-19. Но щати като Алабама, Арканзас, Луизиана, Мисисипи, Тенеси и Уайоминг са ваксинирали напълно само по-малко от 35 процента от жителите, според CNN.

Треньорите на Уганда са положителни в Япония преди олимпийските игри. Делта вариантът, за който се смята, че е по-трансмисивен и може да причини по-тежко заболяване, може да предизвика нарастване на инфекциите, но тези нива ще варират в зависимост от степента на ваксинация във всеки регион, Скот Готлиб, бивш комисар на Администрацията по храните и лекарствата (FDA) ), каза пред „Изправете нацията“. „Когато разгледаме Съединените щати, виждаме големи различия по отношение на нивата на ваксинация“, каза Готлиб, сравнявайки места като Върмонт и Кънектикът, които имат високи нива на ваксинация, с други държави, които в момента се борят да постигнат 50 процента от ваксинираните жители. Байдън вероятно ще пропусне целта за 70% частична ваксинация при възрастни Изглежда, че САЩ може да пропуснат целта на президента Байдън 70% от възрастните да бъдат ваксинирани поне частично до 4 юли. Експерт по ваксини заяви, че времето изтича, за да изпревари потенциалното разпространение на вирусни варианти, съобщи CNN. „Ваксините са единственият ни изход от това“, каза д-р Пол Офит пред Wolf Blitzer на CNN. „Освен ако не ваксинираме значителен процент от населението преди зимните удари, ще видите повече разпространение и създаването на повече варианти, което само ще затрудни тази задача.“

За да се постигне стадният имунитет или точката, в която вирусът не се предава лесно в общността, експертите са изчислили, че ще се наложи инокулация чрез инфекция или ваксинация между 70 и 85 процента от населението, съобщи CNN. „Бихте си помислили в началото на това, знаейки, че ваксините са единственият ни начин за излизане от пандемията, най-трудното би било да измислим как да създадем тези ваксини“, продължи Офит. „Най-трудното е да убедиш хората да го получат, което е забележително.“ Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) декларираха, че делта вариантът, открит за първи път в Индия, вече е обезпокоителен вариант (VOC), което означава, че представлява значителна заплаха за неваксинираните хора, съобщи NPR. „Много скорошни данни – буквално вчера и вчера – показват, че всъщност това е по-опасен вирус в смисъл, че потенциално може да влоши хората по-тежко“, д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт на Алергия и инфекциозни болести (NIAID), каза пред NPR. “Така че комбинацията от по-голяма предаваемост и по-голяма тежест на заболяването подтикна CDC да го издигне до вариант на безпокойство”, каза той. Според NPR този вирусен вариант е най-заразният досега и според CDC той може да е отговорен за близо 10 процента от всички нови случаи в Съединените щати.

В някои западни щати вариантът на делта може да бъде отговорен за почти 20 процента от случаите. Този риск кара служителите в областта на общественото здраве да подчертават ползите от ваксинацията, която е доказано високо ефективна срещу делта варианта. „Ако сте ваксинирани, ще бъдете защитени, което е още една много добра причина да насърчите хората силно да се ваксинират“, каза Фаучи пред NPR. „Ако не сте ваксинирани, рискувате да се заразите с вируса, който сега се разпространява по-бързо и причинява по-сериозно заболяване.“ Нарастващите случаи на COVID-19 в Англия се ръководят от неваксинирани хора Според учените случаите на COVID-19 нарастват експоненциално в цяла Англия и се движат от по-млади и предимно неваксинирани хора, съобщи Guardian. Според Guardian проучване, поръчано от правителството на Обединеното кралство, наречено REACT проучване, установява, че инфекциите са се увеличили с 50 процента между 20 май и 7 юни, което съвпада с възхода на варианта на делта, който сега доминира в Обединеното кралство. „Наблюдавахме, че растежът се движи от по-млади възрастови групи, с петкратно по-висок процент на позитивност на тампон при по-малки деца (на възраст от 5 до 12 години) и млади възрастни (от 18 до 24 години) в сравнение с тези на възраст над 65 години и 2,5 пъти по-високи нива сред тези под 50 години в сравнение с тези над 50 години “, пишат авторите на изследването. Още новини на сайта https://posledni24.com/ четете и вие да сте информирани и редовно в google за повече инфо.

Още новини