Таксите за трансфер на Ethereum спадат от последните върхове

Таксите за трансфер на Ethereum спадат от последните върхове

Таксите за трансфер на Ethereum спадат от последните върхове. В края на август разходите за газ от мрежата на Ethereum скочиха нагоре и достигнаха най -високите 59 долара на транзакция на 7 септември, според средната такса за транзакция, изразходвана за този ден. Средната такса за транзакция с етер на 7 септември беше около $ 20 на транзакция. Дни по -късно таксите за транзакция на етер са намалели до известна степен, тъй като оттогава средната и средната такса за етер са намалени наполовина. Субсидия на таксите за Ethereum, разходите за трансфер по -малко скъпи Едно от най -големите оплаквания, които хората имат към цифровите валути, е колко може да струва таксата за транзакция за изпращане на тези активи. Критиците не се интересуват от факта, че транзакциите с биткойни от слой 1 (BTC) и ефириум (ETH) също могат да бъдат доста скъпи и непредсказуеми. Общият отговор за биткойн е протоколът Layer 2 – Lightning Network, но има и Layer 2 схеми за транзакции на ethereum (ETH). Първо, транзакция от слой 1, която е уредена на веригата, ще струва на потребителя на ethereum между $ 3,39 до $ 18,74 на транзакция. Котировката от $ 3,39 е за транзакция с много нисък приоритет според статистиката на газовия тракер на Etherscan, а цената от 18,74 долара произтича от показателите, записани за средна транзакция с етериум, според bitinfocharts.com. Същият уебсайт също проследява средната такса етер, която е 9,29 долара към момента на писане. Данните от уебсайта l2fees.info показват, че таксата за слой 2 на ethereum в момента е $ 4,46 на транзакция. Таксите за трансфер на Ethereum спадат от последните върхове, решенията на L2 ETH между 46-97% по-евтино Такси Ethereum за 12 септември 2021 г.

Таксите за трансфер на Ethereum спадат от последните върхове. Тези такси не отчитат взаимодействията с интелигентни договори, които могат да бъдат по -скъпи. Например статистическите данни за газовия тракер на Etherscan показват, че общият трансфер на ERC20 е 10,48 долара, а използването на Uniswap може да струва на човек 32,25 долара към момента на писане. Това означава, че преместването на символичен баланс, взаимодействието с децентрализирана борса (dex) или използването на NFT пазар може да бъде по -скъпо, отколкото просто преместването на ethereum от A до B. Поради тази причина конкурентите в мрежата на Ethereum пречат на петите на проекта. Такси за слой 2: Между 46-97% по-евтино за изпращане на Ether Поддръжниците на Ethereum имат няколко защитни мерки, що се отнася до темата за високите такси, а по -голямата част от поддръжниците на ETH смятат, че надстройката на Ethereum 2.0 ще разреши въпроса. Освен това има проекти и концепции на Layer 2 като „оптимистични сборове“ и два конкретни проекта Optimism и Arbitrum използват тази технология. Нещо повече, убийците на етерния газ като hermez.io, aztec.network, starkware.co, loopring.org, zksync.io и fuel.sh също имат за цел да разрешат тесните места на транзакцията и високите такси. Таксите за трансфер на Ethereum спадат от последните върхове, решенията на L2 ETH между 46-97% по-евтино Такси от слой 2 на 12 септември 2021 г.

Някои от тези проекти се използват днес, тъй като Bitcoin.com News съобщава за неотдавнашната заключена обща стойност на Arbitrum от 1,5 милиарда долара (TVL). Уебсайтът l2fees.info показва разходите, свързани с тези етерни газови убийци и макар да са по -ниски, някои все още са много по -високи от конкурентите на мрежата Ethereum. По време на писането транзакцията, базирана на Loopring, ще бъде около 0,11 долара според статистиката на l2fees.info на 12 септември. Zksync е 0,18 долара за изпращане на транзакция, а Polygon Hermez е 0,40 долара на транзакция. Таксите за трансфер на Ethereum спадат от последните върхове, решенията на L2 ETH между 46-97% по-евтино Колективни 24-часови и седемдневни такси за различни проекти за блокчейн. Изпращането от Arbitrum One към момента на писане е $ 1,61, а транзакцията за оптимизъм е $ 2,38. Таксите за конкурентните блокчейн мрежи на Ethereum са по -ниски от изпращането на обща транзакция с етер. Статистиката от Messari.io отбелязва, че средната такса за транзакция на 6 септември за крипто актива cardano (ADA) е била $ 0,59 на транзакция. Блокчейн Solana (SOL) показва на уебсайта на проекта, че средното изпращане на SOL е $ 0,00025 на транзакция. Междувременно, страничната страница на l2fees.info, cryptofees.info, показва, че на 12 септември са събрани такси за етер от 22 милиона долара. дни. Биткойн (BTC) видя такси на стойност 448 хиляди долара, а миньорите от BTC събраха такси от 680 хиляди долара през последната седмица. Докато оптимизмът видя $ 285K през последния ден, Avalanche (AVAX) видя около $ 216 607 при 24-часови средни такси. Таксите на Arbitrum One през последните 24 часа бяха около 90 000 долара. Още следете и вие на сайта https://posledni24.com/ или редовно в google за повече информация.

Още новини