Роджър Федерер се оттегля от Ролан Гарос 2021, за да защити тялото след операции на коляното

Роджър Федерер се оттегля от Ролан Гарос 2021

Роджър Федерер се оттегля от Ролан Гарос 2021, за да защити тялото след операции на коляното. Роджър Федерер се оттегли от Откритото първенство на Франция, за да защити тялото си, въпреки че стигна до четвъртия кръг. 20-кратният шампион от Големия шлем взе решението ден след изтощителна победа в третия кръг над Доминик Кьопфер. „След две операции на коляното и над една година рехабилитация е важно да слушам тялото си и да се уверя, че не се напъвам прекалено бързо по пътя си към възстановяване“, каза 39-годишният Федерер. Той трябваше да се изправи срещу деветия италиански носител Матео Беретини в понеделник. „След дискусии с екипа си, реших, че ще трябва да се оттегля от Ролан-Гарос днес,“ каза Федерер в изявление, публикувано от организаторите на French Open. „Радвам се, че имам три мача под колана си. Няма по-голямо чувство от завръщането на корта.“ Федерер, който спечели Откритото първенство на Франция през 2009 г., имаше две операции на коляното миналата година и изигра само три мача за 16 месеца, преди да пристигне в Париж. Той не крие, че приоритетът му за тази година е Уимбълдън, който започва на 28 юни.

Роджър Федерер се оттегля от Ролан Гарос 2021, за да защити тялото след операции на коляното. Двубоят в събота срещу Koepfer беше продължителна среща, която завърши в 00:43 местно време и Федерер от време на време изглеждаше неудобно, липсваше плавност при 7-6 (7-5) 6-7 (3-7) 7-6 (7-4) 7-5 победа. Вече беше предположил веднага след мача, че оттеглянето може да има на картите, ако смята, че ще има твърде голям риск за коляното му. Това ли беше последното открито първенство на Франция на Федерер? Швейцарецът, който навършва 40 години през август, не е играл много пъти в „Ролан Гарос“ през последните години, излъчвайки три поредни издания от 2016 г. заради контузия и желание да управлява натоварването си. Той се завърна през 2019 г., достигайки полуфинал, но пропусна миналогодишния турнир, докато се възстанови от операция на коляното.

Преди да се отправи към Париж тази година, той беше открит за целите си – играта в Париж беше свързана със събирането на тренировки за мачове, за да се изправи в най-доброто състояние за сезона на тревни игрища и най-важното Уимбълдън. Че Големият шлем предлага на Федерер най-добрия му шанс да добави към своите 20 основни заглавия на сингъл, като играта му е напълно подходяща за повърхността и с него може би носи усещане за недовършен бизнес, след като падна мъчително кратка девета титла там през 2019 г., когато той не успя конвертира две шампионски точки срещу Новак Джокович. Той не е дал представа дали това ще бъде последното му участие в Ролан Гарос – и все още може да се изкуши да каже „сбогом“ както трябва, след като мачът му от третия кръг се игра пред празни трибуни късно през нощта. На стадиона беше зловещо тихо заради комендантски час, свързан с ограниченията на коронавируса, и за играч, свикнал да бъде наблюдаван от препълнени игрища, докато печелеше най-големите награди в спорта, това не се чувстваше като подходящо сбогуване в Париж. Още новини на https://posledni24.com/ следим и гледаме и ние и в google редовно.

Още новини