Ню Йорк ще има нов кмет Бил де Блазио фаворит

Ню Йорк ще има нов кмет Бил де Блазио

Ню Йорк ще има нов кмет Бил де Блазио фаворит. Привидно безкрайната надпревара за смяна на кмета на Ню Йорк Бил де Блазио ще прекрачи ключов праг във вторник, когато демократите и републиканците са домакини на първичните си избори. Като се има предвид доминирането на демократите в градската политика, основната част на тази партия се следи внимателно, тъй като тя вероятно ще определи кой ще изведе най-големия град в страната от повече от година на спиране и икономическа разруха, предизвикани от пандемия. Докато ранният фокус на надпреварата беше върху Андрю Янг, национално разпознаваемия бивш кандидат за президент, неотдавнашните социологически проучвания показаха, че състезанието е широко отворено. Ерик Адамс, президент на квартал в Бруклин и пенсиониран полицай, е начело на последните избори.

Ню Йорк ще има нов кмет Бил де Блазио фаворит. Като цяло осем основни демократични кандидати и двама републиканци се борят за наследник на де Блазио, прогресивен демократ, на когото е забранено да се кандидатира за трети мандат след осемгодишен мандат. Докато първичният ден е вторник – 22 юни – предсрочното гласуване вече е в ход. Предсрочното гласуване започна на 12 юни и приключи в неделя. Първоначалните доклади предполагат, че избирателната активност преди основния ден е по-бавна от очакваното. Първичните избори е трудно да се предскажат в най-добрите времена, но тази надпревара вероятно ще бъде още по-висока, благодарение на промяната в правилата за гласуване. За първи път тази година изборите ще включват гласуване с класиран избор, което позволява на избирателите да посочат своите пет най-предпочитани кандидати по ред.

При системите с класиран избор броенето на бюлетините се извършва на кръгове. Ако на първия тур никой отделен кандидат не е най-добрият избор от 50% от избирателите, кандидатът, който се класира на последно място, ще бъде елиминиран. В следващия кръг избирателите, избрали елиминирания кандидат за свой най-добър избор, ще имат преброени втори избор. Този процес ще се повтаря, докато кандидатът премине 50%. Проучване, проведено по-рано този месец, което взе предвид при гласуването с класиран избор, установи, че Адамс ще спечели в 12-ия кръг. Анкетата, спонсорирана от WNBC, Telemundo 47 и Politico, установи, че Катрин Гарсия, бивш комисар по санирането на Ню Йорк, ще завърши на второ място, адвокатът по граждански права Мая Уайли ще заеме трето място, а Ян ще се класира на четвърто място. Следете ни още редовно в сайта ни https://posledni24.com/ за да не изпуснете нещо важно, както и в google редовно.

Още новини