Европейските фондови фючърси до голяма степен непроменени

Европейските фондови фючърси до голяма степен непроменени

Европейските фондови фючърси до голяма степен непроменени. Очаква се европейските фондови пазари да се отворят до голяма степен непроменени в четвъртък, след като Федералният резерв приключи последната си среща за определяне на политиката и докато сезонът на корпоративните приходи продължава. В 2:05 ч. ET (0605 GMT), фючърсният договор DAX в Германия се търгуваше плоско, фючърсите на CAC 40 във Франция нараснаха с 0,1%, а фючърсният договор FTSE 100 във Великобритания беше плосък. Инвеститорите анализират политическото изявление на Федералния резерв, публикувано късно в сряда, като централната банка на САЩ казва, че е постигнат „напредък“ към постигането на нейните икономически цели, което потенциално ще донесе време, когато тя може да започне да ограничава програмата си за изкупуване на облигации. В момента това е 120 милиарда долара на месец. Това каза, че председателят на Фед Джером Пауъл даде ясно да се разбере в последната си пресконференция, че икономиката на САЩ все още трябва да постигне значителен напредък по отношение на работните места, преди да се стигне до някаква форма, което е по -страшен тон, който се предлага в изявлението. „Пауъл намекна, че Федералният резерв вече е постигнал една от двете цели и че пълната заетост и инфлацията„ умерено надвишаващи 2% целта “не са предпоставки за намаляване на решенията. Предстоят интересни месеци “, заявиха анализатори от Nordea в бележка до клиентите.

Европейските фондови фючърси до голяма степен непроменени. Европейските пазари получиха положително предаване от Азия след съобщения, че китайските власти са се опитали да успокоят страховете на пазара от регулаторни ограничения, като са призовали банки за една нощ. Това би могло да позволи на европейските инвеститори да се концентрират по -пълно върху текущия отчетен сезон. Airbus (PA: AIR), най-големият търговски производител на самолети в света, рязко повиши прогнозите си за целогодишни доставки и печалби, след като отчете по-добри от очакваните полугодишни резултати. Royal Dutch Shell (AS: RDSa) също надмина прогнозите, докато Volkswagen (DE: VOWG_p) повиши прогнозите си за печалбата за годината, а Anglo American PLC (LON: AAL) увеличи програмата си за обратно изкупуване на акции с още 2 милиарда долара. Credit Suisse (SIX: CSGN) също вероятно ще бъде в центъра на вниманието в четвъртък, след като швейцарският банков гигант разкри, че независимо външно разследване на скандала с Archegos показа, че не е успяло „ефективно да управлява риска“, но не е участвало в никакви „Измамно или незаконно поведение“. И все пак тя отчете спад от 78% на нетната печалба за второто тримесечие, ударен от рязък спад в приходите от инвестиционно банкиране. В икономическите новини германските данни за инфлацията и безработицата за юли трябва да бъдат представени по -късно в сесията, но погледът ще бъде насочен и към публикуването на протоколите от заседанието на Европейската централна банка миналата седмица. На други места цените на петрола се повишиха в четвъртък, подпомогнати от това, че доставките на суров петрол в САЩ паднаха до най -ниското си ниво от януари 2020 г., възобновявайки тенденцията си на спад след изненадващото нарастване на миналата седмица.

Данните на Американската администрация за енергийна информация, публикувани късно в сряда, показват, че запасите от суров петрол са намалели с малко над 4 милиона барела през седмицата до 23 юли. Тези акции се повишиха за първи път от девет седмици предишната седмица, което предизвика опасения, че търсенето е достигнало своя връх при най -големия потребител в света. В 2:05 сутринта източно време американските фючърси на суров петрол се търгуваха с 0,5% по -високо при 72,72 долара за барел, докато контрактът с Brent нарасна с 0,4% до 74,17 долара. Следим и ние в google нови събития. И още за

Опасно изкушение финал

Опасно изкушение последен епизод

Не ме оставяй финал

Не ме оставяй последен епизод

Вятърничав финал

Вятърничав последен епизод

Намери ме последен епизод

Намери ме финал

Още новини