Европейските акции са по-високи Shell Airbus и Anglo American Shine

Европейските акции са по-високи Shell Airbus и Anglo

Европейските акции са по-високи Shell Airbus и Anglo American Shine. Европейските фондови пазари се търгуваха по-високо в петък, подпомогнати от поредица от положителни корпоративни печалби, след като Федералният резерв приключи последната си среща за определяне на политиката. В 3:50 ч. ET (0850 GMT) DAX в Германия се търгува с 0,2% по -високо, CAC 40 във Франция нараства с 0,8%, а британският FTSE 100 се изкачва с 0,5%. Сезонът на корпоративните печалби през второто тримесечие е до голяма степен положителен в Европа, тъй като компаниите се възползват от постепенното премахване на ограниченията на Covid, тъй като започнаха програмите за ваксинация. Акциите на Royal Dutch Shell (LON: RDSa) се повишиха с над 3%, след като петролната компания повиши дивидента си с почти 40% и заяви, че ще изкупи обратно 2 милиарда долара акции, като печалбата й се увеличава от по -силните цени на петрола. Акциите на Airbus (PA: AIR) поскъпнаха с 3,9%, след като най-големият търговски производител на самолети рязко повиши прогнозите си за целогодишни доставки и печалби, акциите на Anglo American (LON: AAL) се повишиха с 3,7%, след като миньорът увеличи програмата си за обратно изкупуване на акции с още 2 долара милиарда, а акциите на ArcelorMittal (NYSE: MT) нараснаха с 4,4%, след като производителят на стомана увеличи насоките си за световното търсене на стомана след най -доброто тримесечие от 2008 г. насам.

Европейските акции са по-високи Shell Airbus и Anglo American Shine. Производителят на телекомуникационно оборудване Nokia (HE: NOKIA) също продължи своето ракетоподобно изкачване, като се повиши със 7,1%, след като повиши прогнозата си за печалба за втори път в бърза последователност. От друга страна, акциите на Credit Suisse (SIX: CSGN) спаднаха с 3,9%, след като швейцарският банков гигант отчете 78% спад на нетната печалба за второто тримесечие, ударен от рязък спад в приходите от инвестиционно банкиране. Банката също така разкри, че независимо външно разследване на скандала в Archegos показа, че не е успяла „ефективно да управлява риска“, но не е участвала в „измамни или незаконни действия“. Европейските пазари бяха получили положително предаване от Азия след съобщения, че китайските власти са се опитали да успокоят пазарните страхове от регулаторни ограничения, като се обаждат на банки и инвеститори за една нощ. Освен това председателят на Федералния резерв Джером Пауъл посочи в пресконференцията си, след заключението на последната двудневна политическа среща на централната банка на САЩ, че икономиката на САЩ все още трябва да постигне значителен напредък по отношение на работните места, преди всяка форма на намаляване. Този доверски тон също би осигурил известен комфорт на пазара, притеснен от високите нива на инфлация и потенциала на централните банки да намалят паричната подкрепа.

В икономическите новини, сезонно коригираната безработица в Германия е спаднала с 91 000 през юли, много повече от очакваното и понижи равнището на безработица до 5,7%, което е най-ниското му ниво от 14 месеца. Данните за германската инфлация за юли се очаква по -късно в сесията, но ще се обърне внимание и на публикуването на протокола от заседанието на Европейската централна банка от миналата седмица. На други места цените на петрола се повишиха в четвъртък, подпомогнати от това, че доставките на суров петрол в САЩ паднаха до най -ниското си ниво от януари 2020 г., възобновявайки тенденцията си на спад след изненадващото нарастване на миналата седмица. Данните на Американската администрация за енергийна информация, публикувани късно в сряда, показват, че запасите от суров петрол са намалели с малко над 4 милиона барела през седмицата до 23 юли. Тези акции се повишиха за първи път от девет седмици предишната седмица, което предизвика опасения, че търсенето е достигнало своя връх при най -големия потребител в света. В 3:50 сутринта източно време американските фючърси на суров петрол се търгуваха с 0,8% по -високо при 73,00 долара за барел, докато контрактът с Brent нарасна с 0,6% до 74,33 долара. Освен това фючърсите за злато се повишиха с 0,9% до 1 816,55 долара/унция, докато EUR/USD се търгуваха с 0,2% по -високо при 1,1869. Следете още и вие на google за редовна информация.

Опасно изкушение финал

Опасно изкушение последен епизод

Не ме оставяй финал

Не ме оставяй последен епизод

Вятърничав финал

Вятърничав последен епизод

Намери ме последен епизод

Намери ме финал

Още новини