Доларът се движи близо до минимума от 4 месеца – биткойнът скача

Доларът се движи близо до минимума от 4 месеца - биткойнът скача

Доларът се движи близо до минимума от 4 месеца, биткойнът скача. Ню Йорк (Ройтерс) – Доларът отслабна близо до четиримесечни минимуми спрямо основните валути в понеделник, тъй като залозите за стабилно глобално икономическо възстановяване продължиха да подкрепят валутите, смятани за по-рискови. Доларовият индекс се движи около 90-те марки, намалявайки с 0,2% през деня, малко над четиримесечния минимум в петък от 89,646. От края на март зелената валута, разглеждана като сигурна търговия, се оттегля стабилно с оптимизъм за възстановяването. Но напоследък този спад намалява, тъй като търговците започват да очакват по-високи лихвени проценти в САЩ, когато Федералният резерв на САЩ реагира на признаци на нарастваща инфлация. “Пазарите трябва да започнат да определят цени в малко по-ястребен Фед занапред”, пише Win Thin, глобален ръководител на валутната стратегия в Brown Brothers Harriman в понеделник сутринта. Данните, дължими в петък, включително данни за личното потребление и инфлацията в САЩ, биха могли да подтикнат пазарите да очакват по-ястребен тон от следващото политическо заседание на Фед на 15-16 юни. Но засега, каза Тъйн, “доларът е под някакъв скромен натиск с началото на седмицата.” Доходността по референтните 10-годишни държавни ценни книжа в понеделник падна до 1.604% от 1.632% късно в петък.

Доларът се движи близо до минимума от 4 месеца – биткойнът скача. Тъй като възстановяването се засилва в световен мащаб, сега стратезите се опитват да предвидят колко бързо ще се покачат добивите в други страни в сравнение с вероятните темпове в САЩ. Търговците също следят за напредък по новия пакет за стимулиране на САЩ, след като Белият дом намали сметката си за инфраструктура до 1,7 трилиона долара в петък, но не успя да получи подкрепата на републиканците от Сената. Сред валутите, печелещи на долара, беше еврото, което се повиши с 0,3% до 1,22 долара. Единната валута се повиши с около 4% спрямо валутите от март, тъй като Европа продължи да догонва САЩ във ваксинирането на хората и съживяването на икономиката си. Криптовалутите отвърнаха на удара в понеделник, като си върнаха земята, загубена по време на продажба на уикенда, подхранвана от допълнителни признаци на китайски репресии върху нововъзникващия сектор. Биткойнът се възстанови с около 10% в началото на деня и след това задържа около $ 38 000, възстановявайки се от тежкия уикенд, в който падна с 17% до $ 31 107 в неделя.

Биткойнът е нараснал с близо 30% за годината, но е спаднал почти наполовина от рекордния си връх през април от 64 895 долара. Нестабилността подкопа случая за нейното общоприемане. Катализаторът за срива в неделя беше, че „миньорите“ за криптовалута, които монтират криптовалути, използвайки мощни компютри за решаване на сложни математически пъзели, спират китайските операции в условията на нарастващ контрол от страна на властите. Ether, втората по големина криптовалута, се повиши с 16% до 2435 долара, около половината от най-високата си стойност преди две седмици. Следете редовно нашите новини на сайта https://posledni24.com/ за да сте информирани.

Още новини