Глобалните акции удължиха възстановяването си във вторник

Глобалните акции удължиха възстановяването

Глобалните акции удължиха възстановяването си във вторник. Запасите се възстановяват от 4-седмичните минимуми, тъй като фокусът преминава обратно към растежа след пандемия СИНГАПУР – Глобалните акции удължиха възстановяването си във вторник от минимума от четири седмици, тъй като инвеститорите се съсредоточиха върху перспективите за постпандемичен икономически растеж, вместо да се притесняват повече от ястребната позиция, заета от Федералния резерв на САЩ на политическа среща миналата седмица. Европейските акции изглежда щяха да надграждат печалбите на азиатските пазари, тъй като фючърсите EuroSTOXX 50 нараснаха с 0,4%, а фючърсите на FTSE нараснаха с 0,3%. Най-широкият индекс на MSCI на акциите на Азиатско-Тихоокеанския регион извън Япония се повиши с 0,4%, надминавайки четири-седмичните минимуми в понеделник и отбелязвайки ръст от 4% до момента тази година. Японските акции водеха в Азия, като Nikkei събра 3,1%. Запасите в Южна Корея нараснаха с 0,7%, Австралия се повиши с 1,6%, а китайските – с 0,8%.

Глобалните акции удължиха възстановяването си във вторник. “Срещата на FOMC от миналата седмица беше ястребова изненада, но не променя перспективите ни за пазара. Търговията с рефлация претърпя рязко техническо отстъпление, но очакваме търговията да се възобнови и да видим този ход като възможност за добавяне на експозиция към циклични акции и стоки , “Стратегите на JPMorgan (NYSE: JPM) посочват в бележка. Инвеститорите са силно фокусирани върху пазара на труда в САЩ, тъй като представянето му вероятно ще окаже влияние върху политическата позиция на Фед. В непосредствените часове напред всички погледи са насочени към шефа на Фед Джером Пауъл, който се явява пред Конгреса от 1800 GMT. Миналата седмица Федералният резерв на САЩ изпрати световните фондови пазари, сигнализирайки, че ще повиши лихвените проценти с по-бързи темпове, отколкото се очакваше преди това, и също така заяви намерението си да обмисли оттеглянето на паричния си стимул напред. Повечето служители на Фед преместиха прогнозите си за първото увеличение на лихвите от 2024 на 2023 г., въпреки че някои видяха темповете да се повишат през следващата година. Пивотът на Фед към стартиране на нормализиране на политиката се движеше от бързо нарастващата инфлация, динамика, която поддържаше финансовите пазари на ръба през последните няколко месеца. Инерцията във вторник в азиатските акции беше подкрепена от митинг на Уолстрийт, като Dow регистрира най-силната си сесия от повече от три месеца. В понеделник служителите на Фед, включително като президента на Сейнт Луис, Джеймс Булард и президента на Далас, Робърт Каплан, омекотиха своята ястребна реторика.

На валутните пазари доларът спря за дъх, след като спечели рязко след изненадата на политиката на Фед. „Целият свят беше мега кратък от щатския долар и това в голяма степен вероятно вече беше изчистено и сега си поемаме дъх преди следващото движение нагоре“, каза валутният анализатор на Westpac Имре Шпайзер. Спрямо еврото доларът погълна през нощта загуби от около 0,4%, за да се задържи стабилно около 1,1905 долара. Той се задържа на 110,26 йени, а доларовият индекс малко се промени на 91,96, след като отстъпи около 0,5% в понеделник. Биткойн се стабилизира в азиатската търговия и за последно се повиши с 4,1% до 32 941 долара. Биткойн и други криптовалути бяха подложени на големи продажби в понеделник, пострадали от затягащите мерки срещу търговията и добива в Китай. Бенчмаркът на 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ за последен път падна с 3/32, за да даде 1.4954%. Американският суров петрол достигна 73,7 долара за барел, а Brent нарасна с 0,32% до 75,1 долара, след като в понеделник се появи пауза в преговорите за прекратяване на американските санкции срещу иранския суров петрол. Настроенията на петролния пазар бяха подпомогнати от надеждите за бързо възстановяване на търсенето на петрол в САЩ и Европа. Спот златото добави 0,3% до 1 787,61 долара за унция. Следим и ние на https://posledni24.com/ за още новини или в google отново.

Още новини