Акции които правят най-големите ходове в предварителния пазар: Virgin Galactic, Moderna, AMC Entertainment и други

Акции които правят най-големите ходове в предварителния пазар

Акции които правят най-големите ходове в предварителния пазар: Virgin Galactic, Moderna, AMC Entertainment и други. Това са част от новините, които определят пазара през тази седмица.

Virgin Galactic (SPCE) – Virgin Galactic скочи с 20,5% в предварителната търговия, след като проведе успешен тестов полет през уикенда на своя кораб SpaceShipTwo. Първият пилотиран космически полет на Virgin от повече от две години успешно достигна космоса 50 минути след излитането от Лас Крусес, Ню Мексико, преди да се върне на земята.

Martin Marietta Materials (MLM) – Мартин Мариета сключи сделка за закупуване на активите на Калифорния и Аризона на германския HeidelbergCement за 2,3 милиарда долара в брой. Компанията за строителни материали ще придобие 17 кариери и два циментови завода като част от сделката, наред с други активи.

Cabot Oil & Gas (COG) – Cabot и конкурентният производител на нефт и природен газ Cimarex Energy (XEC) се съгласиха на сливане на акции на стойност 7,35 млрд. Долара. Акционерите на Cimarex ще получат малко над четири акции на Cabot за всяка акция, която притежават сега. Акциите на Cabot добавиха 1,9% в предварителната търговия, докато акциите на Cimarex поскъпнаха с 0,4%.

CureVac (CVAC) – Производителят на лекарства работи за разширяване на производствения капацитет за своята ваксина Covid-19 в очакване на одобрението на Европейския съюз през юни, според говорител на компанията, цитиран в германски вестник.

Moderna (MRNA) – Moderna сключи споразумение за производство на ваксини с южно корейската Samsung Biologics, в ход, за който тя заяви, че ще й позволи да предостави своята ваксина Covid-19 на пазари извън Съединените щати, започвайки през третото тримесечие. Акциите му се покачиха с 1,6% в предпродажбената акция.

AMC Entertainment (AMC) – Най-големият акционер на AMC, китайската Dalian Wanda Group, продаде по-голямата част от дела си в оператора на киносалона през последната седмица. Декларация на Комисията за ценни книжа и борси показва, че Далиан Ванда е продала 30,4 милиона акции за около 427 милиона долара. Акциите на AMC нараснаха с 1,5% в предварителния пазар.

Акции които правят най-големите ходове в предварителния пазар: Virgin Galactic, Moderna, AMC Entertainment и други. Следете още финансови новини на сайта https://posledni24.com/ за да сте винаги информирани.

GlaxoSmithKline (GSK) – Британското правителство е обезпокоено от евентуалното поглъщане на GlaxoSmithKline, според вестник “Таймс от Лондон” и е помолило длъжностни лица да наблюдават ситуацията. Притеснението беше предизвикано от инвестиция в Glaxo от активистки хедж фонд Elliott Management.

HP Inc. (HPQ) – Акциите на производителя на компютри и принтери се увеличиха с 2,3% в препродажби действия, след като Citi го надстрои, за да „купува“ от „неутрален“. Citi очаква HP да победи консенсусите прогнози на Street и да повиши перспективите си, когато докладва по-късно тази седмица, тъй като се възползва от оптимистичните основи в компютърното пространство.

Coinbase (COIN) – Coinbase остава нащрек, тъй като операторът на най-голямата борса за крипто валути в САЩ продължава да се търгува по променлив начин, отразявайки големи колебания в цифровите валути. Той се повиши с 2,3% в предварителната търговия след ново иницииран рейтинг за покупка в Goldman Sachs, който отбелязва водещата позиция на компанията на бързо разрастващ се пазар.

Отвъд месото (BYND) – Производителят на растителни алтернативи за месо е получил двойно надграждане в Jefferies, за да „превъзхожда“ от „недостатъчно ефективни“, въз основа на очакваното възстановяване на органичния растеж и възстановяването на каналите за обслужване на храни. Beyond Meat е спечелил 3,7% в предварителни продажби.

Dollar General (DG) – Акциите на търговеца на отстъпки паднаха с 1,4% в предварителния пазар, след като Bank of America Securities понижи акциите до „по-ниски“ от „неутрални“. Фирмата отбелязва, че исторически акциите на Dollar General са били подложени на натиск по време на покачващите се цени на бензина и че трафикът на клиентите може да бъде наранен от възстановяването на използването на магазини за бензиностанции.

Още новини