Австралийската Macquarie Group на печалбата за първото тримесечие

Австралийската Macquarie Group на печалбата за първото тримесечие

Австралийската Macquarie Group на печалбата за първото тримесечие. Австралийската Macquarie Group (OTC: MQBKY) съобщи в четвъртък печалбата за първото тримесечие за фискалната 2022 година значително се е увеличила спрямо периода, засегнат от пандемията година по-рано, но предупреди за предстоящи по-ниски дивиденти, тъй като отклонява паричните средства, за да увеличи своите бизнес. Главният изпълнителен директор Шемара Викраманаяке също каза по време на виртуална годишна среща, че съжалява за въздействието върху инвеститорите от проблемното IPO 2020 от Nuix Ltd, в което Macquarie по това време имаше 70% дял. Доставчикът на софтуер е загубил над половината от стойността си оттогава. Най -голямата инвестиционна банка и управител на фондове в страната заяви в тримесечната си актуализация, че годишният й коефициент на изплащане на дивиденти ще бъде намален до между 50% и 70% от диапазон от 60% до 80% в края на фискалната 2021 година. Решението се дължи на значителното му разгръщане на капитал наскоро, включително инвестиции на стойност 3,8 млрд. Долара (2,80 млрд. Долара) през последните девет месеца и намерението му да има повече „гъвкавост“, като се имат предвид „допълнителни възможности през следващите месеци“, се казва в него. Актуализацията му за търговия не предоставя номер на печалба за първото тримесечие или изрични указания за приходите от фискалната 2022 година.

Австралийската Macquarie Group на печалбата за първото тримесечие. Предупреждението за по -ниско изплащане понижи акциите на Macquarie само с 0,5% по -ниско в началото на търговията, преди да се възстановят по -късно през деня, за да се повишат с 0,37%. „Докато намаляването на целевото съотношение на изплащане обикновено би било лошо за австралийския финансов пазар, като се има предвид много добрият опит на Macquarie в инвестирането на допълнителен капитал при стабилна възвръщаемост над цената му на капитал, ние смятаме, че пазарът ще бъде повече от удобен“, Goldman Според анализаторите на Sachs (NYSE: GS). Запитан по време на отделно медийно обаждане относно скорошен новинарски доклад, че консорциум, ръководен от Macquarie Group, обмисля оферта за летището в Сидни, Wikramanayake отказа коментар. Летище Сидни отхвърли предложение за поглъщане на 22,26 милиарда долара от група инфраструктурни фондове по -рано този месец. “ДЪЛБОКО СЪЖАЛЕНИЕ” ВЪЗДЕЙСТВИЕ ОТ IPO на NUIX На виртуалната годишна среща недоволните инвеститори разпитаха Macquarie за ролята му в противоречивото IPO на Nuix, второто по големина в Австралия за 2020 г., като някои инвеститори заявиха, че са инвестирали само в него, защото към него е добавено името на Macquarie.

Macquarie печели много от IPO, но технологичната компания е загубила над половината от стойността си от списъка през декември след липсващи прогнози и е обвинена от корпоративния регулатор, че уж предоставя на инвеститорите подвеждащи прогнози в своя проспект. Macquarie има останалите 30% дял в Nuix и е неговият най -голям акционер. Бившият финансов директор на Nuix също се разследва за предполагаема търговия с вътрешна информация. “Ние дълбоко съжаляваме за въздействието, което е имало върху инвеститорите в Nuix”, каза Wikramanayake на виртуалната среща, добавяйки, че банката е прегледала своите IPO процеси и не е открила грешки. “По време на IPO всички нямахме причини да вярваме, че проспектните прогнози няма да бъдат постигнати. Сега очевидно обстоятелствата се промениха бързо след включването в списъка.” Macquarie се ангажира да остане инвеститор в Nuix, добави тя. Акциите на Nuix, чиято цена е 5,31 долара на акция, се повишиха с 1,6% до 2,54 долара, което е най -голямата дневна печалба за седмица. В актуализацията на търговията си Macquarie също така заяви, че нейното инвестиционно банкиране, управление на активи и кредитиране имат положителни перспективи, но миналогодишните неочаквани резултати от бизнеса със търговия със суровини едва ли ще се повторят тази финансова година. ($ 1 = 1.3578 австралийски долара). Още новини на google следим редовно и ние.

Не ме оставяй финал

Не ме оставяй последен епизод

Вятърничав финал

Вятърничав последен епизод

Намери ме последен епизод

Намери ме финал

Приказка на острова финал

Приказка на острова последен епизод

Почукай на вратата ми финал

Почукай на вратата ми последен епизод

Опасно изкушение финал

Опасно изкушение последен епизод

Още новини